Du har sikkert hørt uttrykket: “Du får kun én mulighet til å gjøre et godt førsteinntrykk". Selv om det er en klisje er det også sant. Et positivt førsteinntrykk er utrolig viktig for å etablere og deretter bygge et forhold med dine kunder.

Mange bedrifter i Norge er flinke til å markedsføre sine egne foretak. Men gjøres dette med maksimal effekt i nettbutikken eller på nettsiden? Hva er egentlig viktigst? Er kunden mest opptatt av produktet, eller er det presentasjonen av produktet som er viktigst? Eller en kombinasjon, kanskje?

 Kunden velger oftest butikk og leverandør basert på de ansattes kompetanse, kjemi og faglige dyktighet. Av denne grunn mener jeg bestemt at video i 2018 er viktigere enn noen gang før.  Ikke gjem deg bak nettbutikken din. Du og din nettbutikk må synliggjøre hvem du/dere er, og på den måten skape en personlig relasjon med kunden.

Psykologi og fakta 

En rapport fra den kjente psykologiprofessoren Albert Mehrabian viser at når vi kommuniserer med hverandre er ca 55 prosent kroppsspråk, 38 prosent tonefall og 7 prosent ord. Skal vi ta dette videre i drift av nettbutikk, må du faktisk bruke mer bilder og video i din presentasjon av deg selv og varene dine i nettbutikken. Her ligger det et enormt potensiale. 

Del din kompetanse digitalt via Video

Tenk om dine ansatte, produkter og tjenester kunne bli individuelt presentert i form av en godt tilrettelagt og rask videoproduksjon. Hvor tekst og oppsummering blir komplementert med nettopp kroppsspråk og tonefall. Se for deg at disse kan publiseres og distribueres både på web, sosiale media og endog som en del av produktinformasjonen! Du vet at du har god kompetanse innen de varene du selger - er det ikke på tide at potensielle kunder også innser dette? 

Et godt førsteinntrykk er en god måte å skille seg ut fra konkurrentene og etablere et forhold til kunden, allerede før kunden har bestemt seg for å ta kontakt. Ikke gjør førsteinntrykket til et sjansespill - gjør ditt nettbutikk-team klar for suksess: Video har kommet for å bli.

Dette bør du gjøre:

  •  Ikke lag for lange videosnutter. 30-40 sekunder er gull! Noen hyggelige korte setninger om butikken eller om nye produkter dere har fått inn.
  •  Ikke tenk for mye på teknisk utstyr. En iPhone eller smarttelefon er et fantastisk verktøy med utrolig kamera. Du har alt du trenger for å lage film til bruk på internett.
  •  Finn ut hvem i bedriften som kunne tenke seg å jevnlig lage filmsnutter til bruk på Facebook/instagram eller YouTube. Enten deg selv eller en eller flere ansatte.
  • Til den som skal filmes; Ikke vær redd for å vise deg frem på film. Snakk om produktene dine, vær stolt av dem og opptre med rak rygg. Sørg for å se ryddig ut. Du trenger ikke å se ut som en fotomodell eller ha lang erfaring med å bli filmet. Poenget er å se ut som en bra representant for bedriften.
  •  Øv deg på å snakke til kamera når du er alene. Snakk med deg selv i bilen. Film deg med telefonen, og se på deg selv etterpå. Bli vant til å høre din egen stemme. Jo mer du gjør dette, jo enklere blir det. 
  •  Overdriv bruk av smil. 
  •  Kartlegg kunnskaper hos dine ansatte. Kanskje en av dem er guru på Facebook eller Instagram og kan ta ansvar for markedsføring der. Opprett en Facebook-side for bedriften. Sørg for at innehaver eier Facebook-siden. Del videoer dere spiller inn på Facebook-siden. Finn også ut om noen av dem har erfaring med YouTube. Opprett en Youtube-kanal for bedriften og sørg for at bedriften eier kanalen.
  •  Ikke bry deg om negative kommentarer som ikke er konstruktive. La være å kommentere tilbake på disse  selv om det  kan være vanskelig å motstå. Vær takknemlig for dem som svarer konstruktivt.
  •  Og sist, men ikke minst: Legg jevnlig ut nytt video-materiale. Ikke for ofte og heller ikke for sjelden. Få dette til å bli en rutine. For eksempel, hver tirsdag og torsdags formiddag.

 

Gjesteblogger: Per Waagen

Gjesteblogger: Per Waagen

Per Waagen er familiefar og datanerd på fulltid. Han har jobbet med utvikling av ulike type internett-løsninger og nettbutikker i snart 20 år. Per driver til daglig nettbutikk-leverandøren Shop123 og jobber for bedrifter over hele landet.

Følg Gjesteblogger: Per Waagen på

Kanskje du vil lese også

Disse innleggene handler om øke konvertering

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.