Slik unngår du bedrageri på nett

Det finnes mange risikoer og mange legale krav i forbindelse med betalinger på nettet. En vesentlig fordel med å la en betalingsleverandør håndtere en nettbutikks betalinger, er at leverandøren ofte kun har fokus på nettop betalinger. 

Bedragerier på nettet kan være når en person kjøper noe med et stjålet kredittkort. Det kan også være når noen hevder at han eller hun ikke har brukt kortet, eller ikke har mottatt varene, og derfor ikke vil betale for dem.

HVORDAN KAN NETTBUTIKKER OPPDAGE BEDRAGERI?
Først og fremst gjelder det å kjenne sine kunder – se på historikken og forsøk å identifiser hvordan ”et normalt” kjøp ser ut. Hva kjøper ”en normal” kunde, hvor mye penger bruker de, når på døgnet handler de osv. Vær også oppmerksom på at dersom noe ser ut til å være for godt til å være sant, er det som regel det, og det er dermed verdt en ekstra kontroll. Om du finner en mistenkelig transaksjon gjelder det å undersøke kunden, det kan for eksempel gjøres ved å sjekke at navn og adresse stemmer overens. Ta kontakt med kunden og still spørsmål – kanskje finnes det en rimelig grunn til å kjøpe 20 bærbare pc’er.


HVA KAN DU GJØRE?
Du kan legge til 3-D Secure® på dine kredittkorttransaksjoner. Du kan også investere i et antisvindelverktøy, enten direkte i din nettbutikk eller via din betalingsleverandør. Et antisvindelverktøy undersøker som regel flere ulike parametre for å oppdage mistenkelige transaksjoner.

3D Secure finnes i to varianter, Verified by VISA og MasterCard SecureCode som henholdsvis er utviklet av VISA og MasterCard. Begge brukes til sikker identifikasjon av kortholder ved online kjøp. Betalingen foregår på samme måte uansett om kunden benytter sitt VISA eller MasterCard. Nettbutikker som bruker 3D Secure får økt sikkerhet og minimerer risikoen for kortmisbruk. Så lenge nettbutikken tilbyr en online betalingsløsning som støtter 3D Secure, er det den kortutstedende bank, og ikke selve nettbutikken som bærer det fulle ansvarer vet et eventuelt kortmisbruk. Les mer om 3D Secure her. 

 

Få med deg de siste e-handelstrendene i Norsk E-handel 2017 - Last den ned gratis her.

 

Lotte Kildeborg

Lotte Kildeborg

Tidligere markedsansvarlig i DIBS AS.

Følg Lotte Kildeborg på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.