Kjøp et domene til nettbutikken din

For å lokke kunder inn i nettbutikken din, krever det naturligvis først og fremst at butikken finnes på nettet. Derfor skal du kjøpe ditt eget domene, altså en nett-adresse, som butikken kan ligge på.

I Norge er det Norid som administrerer alle domener som ender på .no, så det er her du skal inn for å finne ditt domene. Hopp inn på Norid.no: https://www.norid.no, og det første du ser er en boks hvor du kan sjekke om domenet er ledig. Hvis det er ledig blir du sendt videre til en av de mange tilbydere, hvor du kan kjøpe et domene og følge guiden til hvordan du kommer i gang.

Det er mulig å kjøpe domener med æ, ø og å, men det er ikke alle browsere som kan håndtere bokstavene – så prøv å unngå å bruk dem.

Navnet på hjemmesiden skal helst hete det samme som selskapet ditt, så det er en god ide å finne et navn som både er lett å huske, uttale og stave. På den måten kan kundene lett finne butikken, enten via Google eller den direkte adressen.

Skal du ha et .com-domene, eller er det nok med et som slutter på .no? I første omgang burde et .no-domene være fint hvis du planlegger å utelukkende selge i Norge. Du kan eventuelt kjøpe, og dermed reservere, .com-versjonen hvis du tror du kommer til å bruke det, men det koster litt ekstra penger. 

Det du skal gjøre

Gå inn på Norid.no: https://www.norid.no og sjekk om domenet du vil ha er ledig.

Hvis det er ledig, kan du linke deg videre til en domene forhandler – også kalt registrars. De er godkjente til å forhandle domene, og du skal bare følge guiden de har til hvordan du kommer i gang og aktiverer domenet.

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.