Slik får du en bedriftskonto til den nye nettbutikken din.

Når du skal ha din egen nettbutikk og selskap opp å kjøre, er det smart å opprette en separat bedriftskonto. Ellers er det nesten umulig å avstemme inntektene og utgiftene i selskapet ditt.

Opprett en bedriftskonto

Vær oppmerksom på at det kan være et lovkrav for noen bestemte selskapstyper å ha en bedriftskonto

Hvis du er et enkeltpersonforetak kan det være en god ide å spørre banken om å opprette en ekstra konto på privatkontoen din, som du kan bruke til selskapet. Det kan spare deg for noen av gebyrene det er ved å opprette en bedriftskonto, da det kan være en dyr affære. Det er ikke alle banker som tillater å bruke privatkontoen til selskapet, og da må du opprette en bedriftskonto.

En bedriftskonto er en spesiell konto til selskaper. Den koster typisk noen hundre kroner å opprette, pluss et fast gebyr hvert kvartal. For å finne den billigste og beste løsningen for deg, må du starte med å se på de forskjellige bankers hjemmesider og finne ut av hva som passer for deg. Vær oppmerksom på at noen banker krever at du også har de private kontoene dine hos dem hvis du vil ha en bedriftskonto.

Noen banker kan også kreve at du viser dem en forretningsplan og et budsjett (som du selvfølgelig for lengst har laget), også selv om du ikke skal låne penger.

Det du skal gjøre

Undersøk om en privatkonto er mulig og om det dekker behovet ditt, hvis ikke skal du opprette en bedriftskonto. Sammenlign tilbud fra flere forskjellige banker før du bestemmer deg for hvilken bank du vil ha. Det kan være store forskjeller i pris.

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.