Mange av våre kunder lurer på hvordan det fungerer i Danmark og hva som skal til når det gjelder å ta betalt på dette markedet. Det er enkelt å komme i gang, i bunn og grunn trenger du bare legge til dansk valuta hos din kortinnløser for Visa og MasterCard. Du bør i tillegg vurdere å ta imot Dankort. Det finnes nemlig 4,5 millioner Dankort i Danmark, av disse ca 1 million med kun Dankort-logo og ca 3,5 millioner som har både Visa og Dankort-logoen. Fordelene med å ta i mot Dankort er at du treffer en større kundegruppe, i tillegg vil du oppfattes som en «danskere» og dermed tryggere nettbutikk.

Det stilles en rekke krav for at du skal få kortinnløseravtale for Dankort:

-          Din forretning skal være danskregistrert og fungere fra en dansk adresse

-          Du skal ha konto i en dansk bank

-          Du skal kunne dokumentere tegningsregler

Les mer om kravene her.

I følge Nets E-handelsindeks 2012 er kortbetaling dominerende på det danske markedet, hele 88% fortrekker å betale med kort. Mobilbetaling er også stort i Danmark, her oppgir 79% at de betaler med kort når de handler med mobilen. Vanlige mobilløsninger i Danmark er løsninger med tickets og abonnementsbetalinger. Kunden registrerer seg ved første kjøp, deretter kan kunden betale med one-click-buy. Eksempel på denne løsningen er DSB (tilsvarende norske NSB). Fakturabetaling forekommer enn så lenge i liten grad i Danmark, kun 2% oppgir at de foretrekker å betale med faktura. Forhåpentligvis kommer dette til å slå gjennom i vårt naboland senere.

Vår egen Patrik Müller kjørte tidligere i år et webinar i serien Nets TALKS om det å ta betalt i Danmark. Med seg på laget hadde han Peter Höjman som driver den svenske nettbutikken Protecty og som nå har tatt sin nettbutikk til det danske markedet. Sammen gir de deg råd og deler erfaringer om hvordan man tar betalt i Danmark. Se webinaret her:

 

 

Lotte Kildeborg

Lotte Kildeborg

Tidligere markedsansvarlig i DIBS AS.

Følg Lotte Kildeborg på

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.