Med mindre du har tenkt å først produsere eller kjøpe en vare hjem, når kunden bestiller den, skal du som nettbutikkseier vurdere hvordan du vil oppbevare produktene dine. Det er generelt fire opplagte muligheter innenfor lagerløsninger du kan vurdere. 

 

  1. Eget lager

Den første er å ha et lager i soverommet, kjelleren eller garasjen. – altså hjemme hos deg selv. Det er den billigste løsningen, men det kan fort bli trangt når det (forhåpentligvis) skyter til værs med butikken. Denne løsningen blir ofte brukt hos små oppstartsvirksomheter, da det er gratis og enkelt.

 

  1. Leie et lager

En annen løsning er ganske enkelt å leie et lokale hvor du kan oppbevare varene dine, og selv hente dem når de skal sendes. Som oppstartsvirksomhet kan dette være en dyr løsning, og du kan risikere at det er lange bindingstider på lokalene.

 

  1. Pick & Pack

En tredje løsning er Pick & Pack-konseptet. Her legger du både lager og leverings oppgaven hos et annet selskap, som du lager en avtale med. Når du mottar en ordre sender du den videre til dem, så sørger de for å sende pakken ut til kunden og du slipper for mye jobb. Fordelen er at det er enkelt og tidsbesparende, men ulempen er at det ikke er helt gratis siden leverandøren tar betalt pr. order de sender for deg.

 

  1. Dropshipping

Den fjerde løsningen er dropshipping. Med dropshipping har du ikke selv varene på lager, men videre sender kundens ordre til en grossist som tar seg av leveringen direkte til kunden.

Dropshipping har den fordelen at du slipper både for å ha et lager, og å sende varene til kundene. Ulempen er at du ikke har kontroll over hele verdikjeden. Det vil si at du ikke har noe å stille opp med hvis det f.eks. skjer en feil i forbindelse med leveringen eller at leveringen ikke skjer raskt nok.

 

Det du skal gjøre

Vurder først og fremst om det i starten er mulig å ha lageret hjemme. Er det ikke det, skal du ha en ekstern løsning. Med et raskt Google søk på «lagerløsninger» får du mange muligheter du kan sjekke ut og se fordeler og ulemper ved.

Kommentarer (0)

Det er ingen kommentarer ennå

Bli den første til å kommentere innlegget.